Het gebruiken van een Walkie Talkie of Portofoon bij AirsoftAirsoft communicatie walkie talkie portofoon

Airsoft is een sport die de afgelopen jaren hard in populariteit aan het groeien is. Kort samengevat is Airsoft militaire simulatie met replica’s van echte wapens. Een van de belangrijkste onderdelen hiervan is communicatie met je team. Er is dus niets handiger tijdens de simulatie dan een walkie-talkie. De Baofeng UV-B5 is een populaire walkietalkie van veel airsoft uitrustingen. Het bereik is goed en hij is eenvoudig in gebruik.

Analoge walkie talkies

De kans is alleen groot dat de tegenstander een vergelijkbare radio bij zich heeft en kan meeluisteren met jou en je team. Analoge radios hebben geen beveiliging tegen luistervinken. Een radio met een digitaal display moet overigens niet worden verward met een digitale radio. Het scherm is wel digitaal, maar het signaal is dat niet.

Digitale walkie talkies

Voor een sport als Airsoft is een digitale radio zoals de RS-208D ideaal, dankzij de encryptie mogelijkheden zijn deze radio’s niet af te luisteren. Als kers op de taart is ook nog eens de geluidskwaliteit van digitale radio’s veel beter dan dat van zijn analoge broertje. In het heetst van de strijd vijf keer luidkeels moeten herhalen waar het vijandige vuur vandaan komt is is er niet meer bij. Ook de medespelers die toevallig het zelfde kanaal hebben gevonden en rustig op weg naar de spawn hun hele werkweek gaan bespreken over de radio is verleden tijd. Digitale radios zijn eenvoudig via een PC te configureren met meerdere kanalen en encrypties zodat je veilig met je team of squad kan communiceren. Ook kan je bij Walkietalkie.nl terecht voor handige radio accessoires zoals een tactical headset om je gear compleet te maken. Dankzij een digitale radio heeft de tegenstander geen schijn van kans, er is niets zo belangrijk als communicatie.

Een aantal zeer geschikte producten voor Airsoft:

Militaire headset Deze headset zit lekker stevig aan je hoofd bevestigd door…
€ 39,95
Op voorraad