Wat is een walkie talkie?

Een walkie talkie is een draagbaar apparaat met accu en antenne waardoor het mogelijk is om snel te communiceren met meerdere personen. De walkie talkie wordt ook wel portofoon genoemd, meestal als het toestel gebruikt wordt bij bedrijfs- gerelateerde werkzaamheden, zoals bij de beveiliging van evenementen of door de hulpdiensten. Het draadloze apparaat heeft een accu en een antenne en hierdoor is het mogelijk om te communiceren zonder gebruik te hoeven maken van een zendmast of een (mobiel) netwerk. Als de toestellen allebei op hetzelfde kanaal zitten is het mogelijk om onderling te communiceren. Het toestel heeft de naam gekregen doordat het mogelijk is om te praten tijdens het lopen. De walkie talkie werkt als volgt. Door middel van het drukken op de PTT toets (Push To Talk) is het mogelijk om uw boodschap over te brengen naar de ontvanger. Wanneer u de knop loslaat, biedt u de mogelijkheid aan de ontvanger om te reageren. Denk eraan dat u de accu’s altijd goed heeft opgeladen om te voorkomen dat ze uitvallen tijdens het gebruik.

Hoe werkt een walkie talkie?

Om gebruik te kunnen maken van een walkie talkie, is het eerst nodig om het apparaat in te schakelen door te drukken op de aan en uit knop of te draaien aan de volumeknop. Dankzij de accu en de antenne is het mogelijk om verbinding te krijgen en hierdoor met andere walkie talkies te communiceren. Nu is het nog zaak dat u op dezelfde radiofrequentie of kanaal komt waar de walkie talkies waar u in contact mee wilt komen ook op zitten. Bij de meeste toestellen kunt u kiezen uit 8 verschillende kanalen. Bij de nieuwere digitale walkie talkies met display is het mogelijk om op het scherm te zien op welk kanaal uw apparaat op dat moment zit, bij de analoge toestellen is dit te zien op de knop waarmee u het kanaal selecteert. Als alle portofoons op hetzelfde kanaal staan ingesteld kun u beginnen met uw gesprek!

Kiezen uit verschillende walkie talkies

Er zijn verschillende walkie talkies te koop in onze webshop. Welke geschikt voor u is, is afhankelijk van waar u de walkie talkie voor gaat gebruiken. We hebben walkie talkies/portofoons voor recreatieve doeleinden en voor bedrijfs- gerelateerde werkzaamheden. Als u de toestellen gaat gebruiken in een bedrijfssituatie raden we u aan te kiezen voor de Walkie Talkie bundel, deze bevat 6x de BF888 walkie talkie met de 6-voudige lader, ideaal geschikt voor beveiligers en hulpdiensten. Bekijk het complete aanbod online in de webshop van WalkieTalkie.nl en maak de keuze uit de beste portofoons/walkie talkies voor diverse doeleinden.

Walkie Talkie gebruiken

U kunt gebruik maken van de walkie talkie door de Push To Talk knop in te drukken. Als u deze knop indrukt, kunnen de ontvangers alleen maar luisteren naar uw bericht. Het is niet mogelijk om met twee personen tegelijk te communiceren met een walkie talkie of portofoon. Let er dus op dat u de knop loslaat als u uitgepraat bent, om zo de andere personen de mogelijkheid te geven om te reageren. Als er sprake van ruis is op het kanaal waar u gebruik van maakt, kunt u met alle gebruikers naar een ander kanaal gaan. In onze webshop van WalkieTalkie.nl vindt u een ruim aanbod van professionele portofoons met een groot bereik en ze zijn te gebruiken voor diverse doeleinden.

Bekijk alle analoge walkie talkies of alle bekijk de digitale portofoons